Charlie Chaplin
A filmművészet zsenije

Feleségei

 

Mildred Harris

Első feleségével, Mildred Harrisszel (1901-1944) 1918-ban házasodtak össze, miután Mildred azt hitte, hogy terhes - bár kiderült, hogy ez csak tévedés volt, Mildred később életet adott Charlie első gyermekének, aki sajnálatos módon csak három napot élt. A válásuk 1920-ban zajos volt. Mildred színésznő volt, aki néhány filmben kapott szerepet, többek között a "The Inferior Sex"-ben és a "For Husbands Only"-ban.

 

Lita Grey

Második felesége, Lita Grey (1908-1995) volt. A kölyök huncut angyalkáját illetve Edna egyik A henyélők osztálya-beli szolgálólányát alakította és ő lett volna az Aranyláz női főszereplője is, de beleszeretett Chaplinbe és teherbe esett. Két fiuk született, ifj. Charles és Sydney Earl. Azonban ez a házasság is (1924-1927) szomorú véget ért a bíróságon. Lita pályafutását kabarékban folytatta, elég sikeresen, de problémái voltak az alkohollal. Élete utolsó éveiben bolti eladóként dolgozott Beverly Hills-ben.

 

Paulette Goddard

Charlie Chaplin harmadik házassága 1936-tól 1942-ig tartott Paulette Goddarddal (1911-1990), a színésznővel, aki szerepet kapott a Modern időkben és a diktátorban is. Bár Charlie és Paulette elváltak, mindez barátságosan zajlott. 

 

Oona ONeill

Amikor Charlie Chaplin összeházasodott Oona ONeill-lel 1943 júniusában, végül mégtalálta az igazi boldogságot, és úgy tűnik, mindketten rátaláltak lelki társukra, nem törődve azzal a ténnyel, hogy míg Chaplin 53 éves volt, Oona csupán 18. Amikor találkoztak, Chaplin egy el nem készült filmje, a "Shadow and Substance" (1942) főszerepét szánta neki, és innentől kezdve elválaszthatatlanok voltak. Oona őszintén támogatta Charlie-t minden téren, különösen az 1940-es évek beli szívszaggató Joan Barry-féle apasági perében és az USA-ból való kiutasításakor 1952-ben.

 

Végül Svájcban telepedtek le. Oona-nak és Chaplinnek összesen nyolc gyereke született (Geraldine, Michael, Josephine, Victoria, Eugene, Jane, Anette és Christopher).

 


 

 

Hozzászólás 

 

Widget is loading comments...
 
 
 
 
 

 

 

Hírek

 • Reklám

   

  Autó oldal

  Szeretne többet megtudni az autókról és a leghíresebb világmárkákról?

  Akkor csak kattintson ide!

   

  Bern és Svájc

  Szereti a hegyeket vagy Svájcot?

  Kattintson ide!

   

    

Szavazás

Mi az, amit a legszívesebben lát vadonatúj Tumblr/Twitter oldalunkon?
Színes fotó összehasonlítása
Témanapok
Egyéb
Asztali nézet