Charlie Chaplin
A filmművészet zsenije

Minden héten Chaplinnel

 


 

Megújult Minden héten Chaplinnel menüpontunkban minden szombaton megpróbálunk egy, a héthez kapcsolódó eseményt Chaplin szemüvegén keresztül elmesélni: kis történetekkel és filmjelenetekkel szeretnénk feldobni a hetüket, amelyekkel az eseményekbe egy kicsit bevonjuk Charlie Chaplint is, és vele tölthetünk minden hetet néhány pillanat erejéig.

 


 

május 10.

A mai napon egy érdekes felfedezést mutatunk be kedves látogatóinknak: Chaplin 1919-es Napos oldal című komédiája egyik sosem látott jelenetét. Chaplin valószínáleg a 70-es évekbeli újrakiadásnák vágatta ki a jelenetet, amely csak néhány másodperc, de ez a teljes felvétel tartalmazza. Mivel ez nem a felújított, zenés változat, ezért nem annyira megtekintésre, hanem annál inkább csodálkozásra szánjuk. A jelenetet 7:50-nél találják, de Charlie nem szerepel benne!

 

Múlt héten szerdán, május 7-én volt 100 éves a házsártos feleség című Chaplin Keystone-komédia. Az egész film 6 perc sincs, tipikus keystone-i rugdalózós bolondozás, amelyet Sennett rendezett. Története szinte nincs is, a stáb kiment a San Pedro-i kikötő megnyitójára, Charliet női ruhába bujtatták (aminek semmi különösebb indoka nincs), és kezdődhetett a felvétel. Látszik rajta, hogy az előkészületek ennyiből álltak, hiszen a film semmi másra nem szolgált, mint hogy a közönség vágyát a Chaplin-filmekre kielégítsék. Charlie Mack Swain feleségét alakítja, és ugyan nincs oka, hogy miért nem egy nőt választottak a szerepre, arra következtethetünk, hogy az egy főre jutó ütlegelés száma kicsit sok lett volna bármelyik női Keystone-sztárnak. Charlie azonban állja a sarat, és a táncos jelenet az egész filmet feljavítja. Sajnos most Chaplin Keystone holtpontja következik, olyan filmekkel, amiket Sennett rendezett, ráadásul a következőre június 1-jéig várnunk kell.

 


 

Hozzászólás 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

Hírek

 • Reklám

   

  Autó oldal

  Szeretne többet megtudni az autókról és a leghíresebb világmárkákról?

  Akkor csak kattintson ide!

   

  Bern és Svájc

  Szereti a hegyeket vagy Svájcot?

  Kattintson ide!

   

    

Szavazás

Mi az, amit a legszívesebben lát vadonatúj Tumblr/Twitter oldalunkon?
Színes fotó összehasonlítása
Témanapok
Egyéb
Asztali nézet