Charlie Chaplin
A filmművészet zsenije

Szülei

 

Charlie anyja, Hannah Chaplin

Charlie Chaplin gyakran említette, hogy édesanyja nagy hatással volt előadásmódjára és életszemléletére. Hannah énekes és komika volt a britt kabarékban, Lily Harley néven és sikert is élvezett.

 

Sajnálatosan karrierjét befolyásolta egészségi állapota és megesett, hogy elment a hangja az előadás közben, ami az ötéves Charlie Chaplin-nek meghozta az első színpadi szereplését, mivel anyját utánozva, helyettesítve, rögtön folytatta a szerepet. Egészségügyi állapota folyamatosan romlott és szegénységében varrónőnek szegődött, végül aztán elmegyógyintézetben kötött ki. Élete hátralévő részében mindig is baj volt elméjével.

 

Még nyomorban tengetett napjai alatt is, Hannah Chaplin végtelen sok vidámságot és örömöt hozott gyermekei számára. Régi, kabaré-beli számaival, énekeivel, táncaival szórakoztatta őket és kisebb színdarabokat adott nekik. Charlie Chaplin pantomimes sikerét anyja ajándékának tulajdonította, édesanyja mimikájának megfigyelésének.

  

1921-ben Chaplin és bátyja Amerikába vitte édesanyját, hogy velük éljen. Charlie egy tengerparti házat vásárolt Hannah-nak Hollywood-ban és egy gondviselőt is alkalmazott, aki vigyázott rá élete utolsó hét évében.  Hollywood-i napjai során találkozott végül másik fiával, Wheeler Dryden-nel, akit elszakítottak tőle hat hónapos korában. 1928. aug. 28-án halt meg.

 

Charlie apja, id. Charles Chaplin

id. Charles Chaplin 1885-ben vette feleségül Hannah-t és egy évre rá már ismert kabaré-színésszé vált. Komikus énekesként szórakoztatta a közönséget és számos dalt tett sikeressé országszerte, úgy, mint az "Oui! Tray Bong!"-ot, az "Eh! Boys?"-ot és - őmaga írta - a "The Girl Was Young and Pretty"-t.

 

Házassága Hannah-val nem tartott sokáig: elváltak, amikor Charlie még csak egy éves volt. Charlie Chaplin-nek kevés kapcsolata volt apjával, kivéve azt a rövidebb időszakot, amikor ő és Sydney apjukhoz kerültek, édesanyjuk elmegyógyintézet-beli tartózkodása alatt.

 

Az alkoholizmus ebben az időben komoly problémát jelentett nagyon sok kabaré-beli sztár számára és végül is az alkoholizmus volt az, ami id. Charles Chaplin sírba vitte, 37 éves korában, ekkor Charlie Chaplin 12 éves volt.

 

 


 

Hozzászólás 

 

Widget is loading comments...
 
 
 
 
 

 

 

Hírek

 • Reklám

   

  Autó oldal

  Szeretne többet megtudni az autókról és a leghíresebb világmárkákról?

  Akkor csak kattintson ide!

   

  Bern és Svájc

  Szereti a hegyeket vagy Svájcot?

  Kattintson ide!

   

    

Szavazás

Mi az, amit a legszívesebben lát vadonatúj Tumblr/Twitter oldalunkon?
Színes fotó összehasonlítása
Témanapok
Egyéb
Asztali nézet